Duma din Rusia a votat recunoașterea imediată a regiunilor separatiste Donețk și Lugansk din Ucraina. Propunerea merge direct la Putin

  • 15 Februarie 2022 13:05
Duma din Rusia a votat recunoașterea imediată a regiunilor separatiste Donețk și Lugansk din Ucraina. Propunerea merge direct la Putin

Duma de Stat din Rusia a votat în urmă cu foarte puțin timp propunerea comuniștilor, anume de a vota recunoașterea cât mai rapidă a republicilor separatiste din Estul Ucraina, auto-proclamatele republici Donețk și Lugansk din Donbas, transmite defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, au existat două proiecte de rezoluție. Cel înaintat de comuniști, care au dorit o recunoaștere rapidă a așa-ziselor republici auto-proclamate din Donețk și Lugansk și proiectul partidului prezidențial Rusia Unită care a dorit ca acest proces să treacă inițial pe la MAE rus și pe la Ministerul Apărării de la Moscova.

Comuniștii vor o recunoaștere rapidă a republicilor autoproclamate din Donețk și Lugansk, în timp ce Rusia Unită, partidul lui Putin, vrea ca procesul să treacă pe la MAE rus și Ministerul Apărării, plus alte instituții ruse.

Votarea proiectului din urmă însemna o amânare în ceea ce privește trimiterea sa către președintele rus Vladimir Putin.

Propunerea care a trecut în Duma de Stat a Federației Ruse a fost cea a comuniștilor. Rezoluția a trecut cu 351 de voturi, 16 împotrivă și o abținere. 

În acest moment decretul va ajunge direct la președintele Vladimir Putin care va decide dacă va fi semnat și mai ales când și în ce condiții.

Războiul din Ucraina. Rusia neagă implicarea în conflict, deși există dovezi de necontestat 

Estul Ucrainei este din 2014 scena unui război cu separatiștii proruși, război care a făcut până acum peste 13.000 de morți și a determinat aproape 1.5 milioane de oameni să ia calea refugiului.

Intensitatea violențelor s-a redus considerabil după încheierea acordurilor de pace de la Minsk, în 2015. Moscova este considerată de multe țări susținătorul militar și economic al separatiștilor, chiar dacă ea neagă acest lucru.

Deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, nu doar financiar, cât și inclusiv militar, Kremlinul neagă acest lucru.

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 13.000 de morți de la declanșarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a președintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici și sosirea la putere la Kiev a forțelor pro-occidentale. În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău