Duma de Stat a Rusiei pare să califice Transnistria drept stat independent, în contextul legii privind simplificarea acordării cetățeniei ruse

  • 26 Octombrie 2018 13:36
Duma de Stat a Rusiei pare să califice Transnistria drept stat independent, în contextul legii privind simplificarea acordării cetățeniei ruse

Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat în prima lectură un proiect de lege care simplifică procedura de obținere a cetățeniei ruse pentru „concetățenii de peste hotare", în special pentru locuitorii R. Moldova, Ucrainei sau Țările Baltice. Facilitatea se referă și la locuitorii din regiunea transnistreană care este menționată în document ca Transnistria, separat de R.Moldova.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la presa rusă, proiectul de lege a fost elaborat de guvernul Federației Ruse pentru compatrioții care trăiesc "în țări cu condiții socio-politice și economice dificile, unde au loc conflicte armate și (sau) schimbarea regimului politic".

"Acest lucru se referă nu numai la Ucraina, ci și la situația din Transnistria, Republica Moldova, republicile baltice, unde, la fel, are loc încălcarea în masă a drepturilor compatrioților noștri", a declarat la ședința Dumei de Stat șeful Comitetului pentru Dezvoltarea Societății Civile, Serghei Gavrilov.

Proiectul de lege prevede, de asemenea, acordarea cetățeniei ruse în regim simplificat pentru participanții la programul de stat privind mutarea benevolă în Federația Rusă a compatrioților care trăiesc în străinătate și care au primit permis de ședere temporară în Rusia sau viză de reședință.

În cazul aprobării finale, legea va intra în vigoare la trei luni de la data publicării sale oficiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău