Duma de Stat a aprobat introducerea de sancțiuni împotriva tuturor cetățenilor străini care încalcă drepturile rușilor

  • 04 Martie 2022 10:50
Duma de Stat a aprobat introducerea de sancțiuni împotriva tuturor cetățenilor străini care încalcă drepturile rușilor

Duma de Stat, în ședința plenară de vineri, a adoptat în cea de-a treia lectură un proiect de lege privind aplicarea de sancțiuni împotriva cetățenilor statelor străine și a apatrizilor care încalcă drepturile cetățenilor ruși sau au comis infracțiuni împotriva acestora, scrie TASS, citat de Rador.

Înainte de adoptarea acestei legi federale, astfel de sancțiuni erau prevăzute numai împotriva cetățenilor americani. Modificările la lege extind domeniul de aplicare al legii adoptate în anul 2012 ''Cu privire la măsurile luate împotriva persoanelor implicate în încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, ale drepturilor și libertăților cetățenilor Federației Ruse''.

Potrivit acestei legi, se pot aplica anumite restricții americanilor implicați în ''încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului'', crime comise împotriva rușilor, sentințe neloiale sau urmărirea juridică nejustificată la adresa rușilor. Acum aceste măsuri se vor aplica nu numai împotriva cetățenilor americani, ci și împotriva cetățenilor tuturor statelor străine și apatrizilor.

Interdicția de intrare în Federația Rusă, confiscarea activelor financiare și de altă natură, interdicția tuturor tranzacțiilor cu proprietăți și investiții. În plus, activitățile persoanelor juridice care se află sub controlul străinilor care încalcă drepturile rușilor din Rusia pot fi suspendate, precum și atribuțiile acestor persoane în consiliile de administrație și în alte structuri, organe de conducere ale organizațiilor înregistrate în Federația Rusă. De asemenea, poate fi instituită o interdicție privind punerea sub sechestru a proprietăților lor situate pe teritoriul Federației Ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
20
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău