Dublu atentat sinucigaș în Bagdad, soldat cu cel puțin șapte victime

  • 21 Ianuarie 2021 11:42
Dublu atentat sinucigaș în Bagdad, soldat cu cel puțin șapte victime

Un dublu atentat sinucigaș a fost comis joi capitala irakiană, soldat cu moartea a cel puțin șapte persoane și rănirea altor cel puțin 25, au declarat trei oficiali din cadrul poliției irakiene și surse din cadrul serviciilor medicale.

Postul irakian de televiziune State TV a transmis că au fost atentate sinucigașe. Mulți dintre cei răniți sunt în stare gravă, iar exploziile au provocat pagube materiale semnificative. Reprezentanții poliției au declarat, sub anonimat, că bilanțul victimelor atacului dintr-o piață aglomerată din Piața Tayaran ar putea crește, deoarece unele dintre victime sunt în stare critică. Atacurile nu au fost deocamdată revendicate.

Cele două atentate sunt primele din mai mulți ani care vizează o zonă comercială din Bagdad și s-au produs pe fondul tensiunilor politice locale, Irakul pregătindu-se de alegeri anticipate în luna octombrie. În Irak au mai avut loc în ultimele luni atacuri comise de autointitulata grupare Stat Islamic (ISIS) și de grupări paramilitare. Milițiile au vizat în general prezența americanilor prin atacuri cu rachetă, în special Ambasada SUA aflată Zona Verde.

Ritmul atacurilor a scăzut de la declararea unui armistițiu de către grupările armate proiraniene, în luna octombrie. ISIS a comis în trecut atacuri similare însă în ultima vreme cu greu a mai putut să vizeze capitala, fiind alungată în 2017 de către forțele irakiene și de coaliția condusă de americani.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău