Drumul de ocolire a orașului Comrat este deschis pentru circulație

  • 22 Octombrie 2022 14:42
Drumul de ocolire a orașului Comrat este deschis pentru circulație

Drumul de ocolire a orașului Comrat a fost deschis pentru circulație. Lucrările de construcție fac parte dintr-un proiect amplu de reabilitare a drumului M3 care duce spre Giurgiulești, transmite IPN.

Drumul, cu o lungime de 18,3 kilometri, are trei sensuri giratorii, cinci poduri și un pasaj peste calea ferată. Au fost construite patru intersecții denivelate, instalate circa 300 de indicatoare rutiere și montate parapete metalice.

„Odată cu deschiderea circulației pe drumul de ocolire a municipiului Comrat, traficul rutier va fi reorientat și asta va decongestiona circulația prin orașul Comrat și va spori siguranță rutiera. Totodată, aceasta înseamnă mai multă siguranță și liniște pentru locuitori, dat fiind că până acum, camioanele de marfă treceau pe drumurile municipale, pe lângă case, provocând degradarea carosabilului și a locuințelor”, precizează Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Construcția a început în anul 2019. Cheltuielile au urcat la 29,4 milioane de euro, bani împrumutați de Guvern de la Banca Europeană de Investiții.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău