DRP susține profesorii de română și studenții care studiază în română în afara României

  • 06 Noiembrie 2021 08:56
DRP susține profesorii de română și studenții care studiază în română în afara României

Profesorii de limba română din Republica Moldova și studenții care studiază în limba română pot beneficia de ajutor din partea statului român. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a lansat proiectul propriu cu genericul „Învățământul universitar în limba română”. Programul constă în achiziția de laptopuri care urmează a fi distribuite profesorilor români din afara granițelor care predau limba română și studenților români din afara granițelor care frecventează programe de studii în limba română în universități din străinătate, informează IPN, cu trimitere la un comunicat emis de DRP.

„Cunoașterea și utilizarea limbii române sunt principalii vectori de conservare și dezvoltare a sentimentului de apartenență la identitatea lingvistică și culturală românească în afara granițelor. Atât pentru comunitățile istorice, cât și pentru diaspora, susținerea învățământului în limba română reprezintă principalul obiectiv strategic al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, care și-a propus să dezvolte și să implementeze programe și acțiuni pentru susținerea și dezvoltarea învățământului în limba română la toate nivelurile și formele de învățământ”, se arată comunicatul DRP.

Înscrierea în program, pentru solicitarea unui laptop, se va face până la data de 20 noiembrie 2021, la adresa electronică [email protected], prin transmiterea copiilor documentelor solicitate de organizatori, lista cărora este disponibilă pe site-ul DRP.

Aprobarea cererilor de înscriere se va face la nivelul DRP. În cazul în care numărul de solicitări va fi mai mare decât cel al laptopurilor achiziționate, DRP își rezervă dreptul de a onora cererile în ordinea primirii acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău