Drona Shahed care a căzut pe teritoriul Republicii Moldova conține circa 50 de kilograme de explozibili

  • 12 Februarie 12:20
Drona Shahed care a căzut pe teritoriul Republicii Moldova conține circa 50 de kilograme de explozibili

În contextul cercetării aprofundate la locul unde au fost depistate piese componente ale unei drone de tip Shahed, polițiștii din cadrul Secției tehnico- explozive a Poliției au depistat partea de luptă a acesteia care conține circa 50 de kg de substanță explozivă, precizează un comunicat al Poliției Republicii Moldova.

 
„Polițiștii au asigurat dezamorsarea și strângerea tuturor părților componente ale rămășițelor dronei, iar în următoarele ore vor asigura în condiții sigure detonarea încărcăturii explozive depistate.
 
Precizăm că, din momentul depistării acestor fragmente și până la finalizarea cercetării la fața locului, tot perimetrul a fost securizat și asigurată siguranța publică”, arată comunicatul.
 
Amintim că, în data de 11 februarie, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed". Potrivit Poliției de Frontieră, resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean în timpul atacurilor masive ale Rusiei asupra porturilor ucrainene Ismail și Reni.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău