Dronă rusească în spațiul aerian al României. MAE român cere respectarea normelor de drept internațional și reiterează condamnarea puternică a acestor atacuri ilegale

  • 08 Septembrie 17:00
Dronă rusească în spațiul aerian al României. MAE român cere respectarea normelor de drept internațional și reiterează condamnarea puternică a acestor atacuri ilegale

Ministerul Afacerilor Externe din România reiterează protestul față de violarea, din nou, a spațiului aerian al țării, în contextul identificării și urmăririi de sistemul de supraveghere radar, duminică, în proximitatea frontierei cu România, a unei drone ce a evoluat în spațiul aerian național și a părăsit teritoriul național spre Ucraina, existând probabilitatea unei alte zone de impact pe teritoriul național, potrivit Agerpres.

Instituția solicită încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene și a escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate, inclusiv la frontiera dintre România și Ucraina, scrie caleaeuropeana.ro.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe cere respectarea normelor de drept internațional, inclusiv a inviolabilității spațiului aerian al României și reiterează condamnarea puternică a acestor atacuri ilegale.

Ministerul Afacerilor Externe a informat și se coordonează cu ceilalți aliați și cu structurile NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra acestui incident. 

Potrivit MApN, forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în dimineața zilei de 8 septembrie, în proximitatea frontierei cu România.

Începând cu ora 2:25, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat de la Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene.

În cursul acestor evenimente, a fost identificat și urmărit de către sistemul de supraveghere radar traseul unei drone care a evoluat în spațiul aerian național și care a părăsit teritoriul național spre Ucraina. Situația evoluției acestei drone a fost monitorizată și de cele două aeronave F-16, care au revenit în bază în jurul orei 4.08.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Wed
17
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău