Drona care s-a prăbușit la Zagreb era neînarmată, susține Jens Stoltenberg

  • 15 Martie 2022 19:45
Drona care s-a prăbușit la Zagreb era neînarmată, susține Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat marți că indiciile disponibile până acum arată că drona care s-a prăbușit la Zagreb joia trecută era neînarmată și nu a fost un atac armat, informează agenția croată de presă Hina, citată de Agerpres.

Întrebat despre incident, Stoltenberg a precizat, într-o conferință de presă, că informațiile preliminare disponibile indică până acum că nu a fost un atac intenționat, dar că astfel de cazuri sunt de asemenea periculoase, așa că NATO și-a sporit supravegherea.

Un vehicul aerian fără pilot de fabricație sovietică s-a prăbușit într-o zonă rezidențială a capitalei croate, joia trecută, la scurt timp după ora 23.00, după ce a intrat în spațiul aerian al Croației din Ungaria și în Ungaria din România.

Stoltenberg a reamintit că a discutat incidentul cu prim-ministrul croat Andrej Plenkovic duminică.

Secretarul general al Alianței nord-atlantice a mai spus că ancheta este încă în desfășurare și faptele sunt în curs de stabilire, dar indiciile de până acum arată că drona nu purta nicio bombă, nici exploziv, era doar o dronă de recunoaștere.

Drona a rămas fără combustibil și s-a prăbușit la Zagreb, a adăugat el.

Stoltenberg a mai declarat că Croația, Ungaria și România trebuie să facă schimb de informații despre acest incident și să coopereze mai strâns.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău