Drona americană MQ-9 Reaper în România. Ambasadorul SUA: Regiunea - mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei: în Transnistria, în Crimeea, în Donbas și în Marea Neagră

  • 19 Februarie 2020 12:31
Drona americană MQ-9 Reaper în România. Ambasadorul SUA: Regiunea - mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei: în Transnistria, în Crimeea, în Donbas și în Marea Neagră Mediafax

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a participat, marți, la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului româno-american DACIAN REAPER-20.

Acolo a fost dislocată drona americană MQ-9 Reaper și va fi testată de soldații români într-un exercițiu comun al NATO.

„De când România s-a alăturat NATO, în 2004, am făcut împreună contribuții care vor menține această regiune în siguranță în fața noilor amenințări. O astfel de contribuție este cea care ne aduce astăzi aici, dislocarea unora dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale noastre, MQ-9 Reaper. Acestea au capacitatea de a monitoriza și înțelege rapid mediul operațional în rapidă schimbare din regiune, o regiune devenită mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei în regiune: în Crimeea, în Transnistria, în Donbass și în Marea Neagră”, a declarat Adrian Zuckerman, potrivit MEDIAFAX.

În perioada ianuarie-martie 2020, Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii este gazda exercițiului româno-american DACIAN REAPER-20, exercițiu organizat și planificat în cursul anului 2019.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău