Dreptul la pensie va putea fi solicitat și prin procură

  • 15 Iulie 2020 12:15
Dreptul la pensie va putea fi solicitat și prin procură

Dreptul la pensie va putea fi solicitat și prin procură. Un proiect pentru modificarea articolului 31 din Legea privind sistemul public de pensii a fost aprobat astăzi de Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, cererea de pensionare și actele necesare se vor depune la organul teritorial de asigurări sociale de la domiciliu de către reprezentatul desemnat prin procură.

Conform autorilor, necesitatea aprobării modificării propuse rezultă din multiplele adresări ale cetățenilor, care din cauza stării precare de sănătate nu pot depune personal cererea și actele necesare în vederea realizării dreptului la pensie. Numeroase sesizări în acest sens au venit și de la cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, care în legătură cu situația creată din cauza pandemiei de COVID-19, nu pot reveni în țară pentru a-și realiza dreptul la pensie.

În prezent, cererea de pensionare și actele necesare se depun de persoana care a obținut dreptul la pensie la organul teritorial de asigurări sociale de la locul de domiciliu.

Pentru a deveni lege, proiectul urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului, în două lecturi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău