Drapelul României a fost arborat pe Vârful Omu, după un traseu greu, prin zăpadă de 1,5 metri

  • 23 Ianuarie 2018 18:42
Drapelul României a fost arborat pe Vârful Omu, după un traseu greu, prin zăpadă de 1,5 metri

Drapelul României a fost arborat, marți, pe Vârful Omu, în Munții Bucegi, de cei 10 jandarmi care au plecat de dimineață în ascensiune. După un traseul greu, prin zăpadă care măsura mai mult de 1,5 metri, jandarmii au ajuns în vârf și au strigat „Trăiască România”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei zece jandarmi au ajuns pe Vârful Omu,din Munții Bucegi, după un traseu greu, de trei ore și jumătate, au arborat drapelul României și au strigat „Trăiască România”.

Nefiind urme în zăpadă, echipa de jandarmi a trebuit să facă ea urme și să se orienteze după marcaje.

Jandarmii au transmis că nu recomandă nimănui să se aventureze pe platoul Bucegi sau pe traseele turistice spre Vârful Omu, unde zăpada măsoară 1,5 metri, este ceață, iar temperatura la prânz era de -11 grade Celsius.

Cei zece jandarmi montani din Sinaia, Hunedoara și Brașov participă la proiectul ,,O echipă. Un steag. Un ideal" și au format echipa națională montană care a pornit, marți, în escaladarea vârfurilor montane din țară, unde va fi arborat drapelul României, cu ocazia Centenarului. Prima escaladă a fost Vârful Omu, dar urmează toate vârfurile de peste 2.500 de metri altitudine, din Carpați, urmând ca în august să escaladeze cel mai înalt vârf din Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău