Dragoș Tudorache: În R.Moldova este nevoie imediată de alegeri. Acum este prioritară o guvernare stabilă și legitimă, cu un Parlament la fel de credibil și responsabil

  • 06 Aprilie 2021 13:27
Dragoș Tudorache: În R.Moldova este nevoie imediată de alegeri. Acum este prioritară o guvernare stabilă și legitimă, cu un Parlament la fel de credibil și responsabil

În Republica Moldova este nevoie imediată de alegeri, la care cetățenii să-și exprime în mod asumat opțiunile, în acest context politic, economic și geostrategic complicat, susține raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache. Potrivit lui, acum este prioritară o guvernare stabilă și legitimă, cu un Parlament la fel de credibil și responsabil.

Doar în acest fel, moldovenii pot trece prin criza COVID, doar așa se pot relua reformele esențiale pentru modernizarea țării și pentru reluarea unor parteneriate externe serioase, care să dea țării acces la finanțare și oportunități economice”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, președinta Maia Sandu pare să fie singura care luptă în mod autentic pentru declanșarea alegerilor anticipate, iar opozanții politici „recurg la acuzații din repertoriul uzurpării puterii în stat, fapt ce este disonant cu nevoile țării. Asistăm de mai multe luni la un blocaj instituțional și un interimat guvernamental care afectează funcționarea normală a unei administrații care ar fi trebuit să se ocupe de starea de criză medicală”, a subliniat Dragoș Tudorache.

El a amintit că pentru Republica Moldova singura sursă de vaccinuri este, în acest moment, România, precum și faptul că, din cauza instabilității guvernamentale, au fost ratate 60 de milioane de euro, din cele 100 de milioane din Acordul moldo-român, care a expirat la finele lunii martie.

În aceeași situație se găsește și acordul financiar cu Uniunea Europeană, care nu poate fi accesat din cauza neîndeplinirii condiționalităților și a întârzierilor în aplicarea măsurilor convenite. Aștept o aliniere onestă a forțelor politice în spiritul interesului național”, a punctat raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău