Două treimi dintre germani susțin poziția cancelarului Merkel privind migrația

  • 02 Iulie 2018 17:21
Două treimi dintre germani susțin poziția cancelarului Merkel privind migrația

Mai mult de două treimi dintre germani (69%) susțin demersurile cancelarului Angela Merkel de a găsi o soluție la nivelul Uniunii Europene cu privire la migrația ilegală, în detrimentul propunerii ministrului de interne Horst Seehofer de închidere unilaterală a granițelor, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul Forsa, transmite luni dpa.

Sondajul, realizat în 28-29 iunie, a ajuns la concluzia că susținătorii Uniunii Creștin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Creștin-Democrate (CDU, partidul Angelei Merkel), sunt divizați în privința soluției la problema gestionării fluxurilor de migranți.

Astfel, doar 48% dintre ei sprijină propunerea lui Seehofer de a se începe respingerea unora dintre migranții ilegali la frontieră. În schimb, 49% din electoratul CSU susține abordarea cancelarului Angela Merkel.

Din 2015, peste 1,6 milioane de migranți, majoritatea musulmani provenind din zonele de conflict din Orientul Mijlociu, au venit în Germania, profitând de politica ușilor deschise promovată de Angela Merkel.

Liderii statelor din Uniunea Europeană au reușit să ajungă vineri dimineață, după negocieri intense, la un acord privind migrația care prevede ca statele blocului comunitar să instituie în mod voluntar pe teritoriul lor 'centre controlate' pentru migranții salvați pe mare, explorând în același timp posibilitatea deschiderii de centre pentru migranți în afara Europei.

Conform acordului, statele din UE vor crea - numai pe bază voluntară - 'centre controlate' pe teritoriul lor pentru a gestiona situația migranților salvați pe mare. Persoanele care se califică pentru a obține protecție internațională vor fi distribuite între statele membre care se vor oferi voluntar să ia în primire migranți.

Ministrul de interne german îi oferise cancelarului Merkel ca termen limită sfârșitul lunii iunie pentru a reduce numărul de solicitanți de azil care intră în Germania, în caz contrar existând riscul ca guvernul de la Berlin să cadă.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău