Două persoane, implicate în introducerea drogurilor în Republica Moldova, reținute de Poliția de Frontieră

  • 12 Martie 10:12
Două persoane, implicate în introducerea drogurilor în Republica Moldova, reținute de Poliția de Frontieră

Procurorii PCCOCS și ofițerii Poliției de Frontieră anunță reținerea a doi concubini din Chișinău pentru complicitate la introducerea în Moldova a drogurilor din UE, estimate pe piața neagră la circa 600.000 lei.

Aceștia au vârsta de 22 de ani și sunt din Chișinău, iar anterior au fost judecați pentru furt, fără executare reală a pedepsei. La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, iar femeia – în arest la domiciliu.

Rolul celor doi în schema infracțională ține de vânzarea drogurilor, introduse prin contrabandă în Moldova din Uniunea Europeană. Probele privind învinuirea acestora au fost consolidate ulterior percheziționării domiciliului lor, de unde a fost ridicată marijuana de calitate superioară de 30 mii lei, cântare, cartele bancare de pe care au fost efectuate tranzacții în interesul grupului criminal organizat, mijloace bănești și telefoane mobile folosite la comiterea infracțiunii.

Dosarul este o continuare a reținerii anunțate în ianuarie a unui tânăr de 19 ani, care continuă să fie investigat în stare de arest preventiv. Drogurile de tip hașiș, ecstasy, MDMA și LSD au fost introduse-în țară prin punctul de trecere a frontierei de la Leușeni, în interiorul unui colet neînsoțit. Potrivit declarațiilor, drogurile urmau să fie puse în vânzare pe piața online din Moldova.

Poliția de Frontieră a reținut două persoane pentru introducerea în Republica Moldova a drogurilor, estimate pe piața neagră la circa 600.000 lei

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău