Două firme farmaceutice vor crea o nouă companie printr-o fuziune parțială. Experți despre colaborarea industriei farmaceutice cu cea de marketing

  • 19 Decembrie 2018 16:52
Două firme farmaceutice vor crea o nouă companie printr-o fuziune parțială. Experți despre colaborarea industriei farmaceutice cu cea de marketing

Două companii farmaceutice majore, Pfizer și GlaxoSmithKline, își vor fuziona departamentele pentru sănătatea consumatorilor pentru a crea ceea ce afirmă ele că va fi liderul mondial în domeniul medicamentelor vândute fără rețetă, transmite BBC.

Inițiativa comună a celor doi rivali american și britanic va fi într-un final separată de companiile-mamă. Se estimează că ea va avea vânzări de peste 12,5 miliarde de dolari și va prelua mărci ale GlaxoSmithKline precum Panadol alături de Anadin și Centrum de la Pfizer.

În context, menționăm că Jorg Blech, biochimist german, stabilit în America și corespondent pentru Der Spiegel, New Scientist și The Guardian scrie în best-seller-ul său  „Die Krankheitserfinder” (Inventatorii de boli) că industria farmaceutică în colaborare cu experții de marketing a impus scăderea arbitrară a nivelului normal al colesterolului pentru ca indivizi perfect sănătoși să devină peste noapte bolnavi și alte simptome în limita normalității să fie etichetate drept demne tratament.

Între 1984 și 1987, „Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorder” (DSM 4), un manual al psihiatrilor americani, a introdus 77 de noi boli mentale, scrie Jean-Claude St-Onge în „Reversul pilulei”, publicată la Montreal, Ecosocietes, în 2004. Pentru a introduce aceste noi boli a trebuit schimbată definiția bolnavului, menționează autorul. Oricine resimte la un moment dat o stare de rău devine automat bolnav. Și, bineînțeles, comentează St-Onge, pentru fiecare boală există un medicament.

Iată câteva exemple de „boli noi”, menționate de Jean-Claude St-Onge - timiditatea este reciclată sub numele de „anxietate socială”- naturala regurgitare la bebeluși devine „reflux esofagian patologic”- omeneasca senescență se transformă în „insuficiență circulatorie cerebrală”- până și stresul de la loterie este legat de „traumatismul biletului necâștigător”, etc.

Sursa: rador si totulpentrunoi

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău