Două femei au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

  • 25 Octombrie 11:04
Două femei au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Două femei au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Cazurile au fost înregistrate în raionul Fălești și în Ialoveni, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit IGSU, primul caz a fost înregistrat în după amiaza zilei de 24 octombrie într-o locuință din satul Răuțel, raionul Fălești.
 
Potrivit informațiilor, pompierii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit în urma utilizării electrocasnicilor. La locul incendiului, au fost îndreptate două echipe de pompieri și salvatori.
 
În urma incendiului, o femeie în vârstă de 65 de ani a suferit intoxicație cu produsele de ardere. Ulterior, aceasta a fost preluată de medici și transportată la spitalul municipal Bălți.
 
Pompierii au stabilit că flăcările au cuprins mai multe bunuri materiale din interiorul bucătăriei cu suprafața de 12 metri pătrați.
 
Al doilea caz de intoxicație a avut loc într-o casă de locuit din orașul Ialoveni, unde o femeie de 55 de ani s-a intoxicat cu monoxid de carbon, în urma exploatării sobei din locuință. Ulterior, aceasta a fost preluată de medici, pentru primirea îngrijirilor de rigoare. 
 
Toate circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.
 
În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la exploatarea sobelor, aparatelor de încălzit, dar și electrocasnicilor.
 
„Cetățenii sunt rugați să verifice cu atenție sobele înainte de a le folosi, asigurându-se că canalele de ventilare sunt deschise și neobturate, în vederea evitării intoxicării cu monoxid de carbon. De asemenea, persoanele sunt rugate să îndepărteze materialele combustibile din apropierea sobei, iar pe timp de noapte focul să fie neapărat stins. Mai mult, este indicată folosirea doar a materialului combustibil pentru care a fost destinată soba, iar aprinderea focului prin stropirea cu benzină, petrol sau alte lichide ușor inflamabile este strict interzisă”, menționează responsabilii de la IGSU. 
 
Potrivit datelor IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 34 situații de risc.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău