Două faimoase actrițe americane nu recunosc în instanță că au cumpărat locuri copiilor lor în universități de prestigiu

  • 04 Aprilie 2019 19:17
Două faimoase actrițe americane nu recunosc în instanță că au cumpărat locuri copiilor lor în universități de prestigiu

Actrițele americane Felicity Huffman și Lori Loughlin s-au prezentat miercuri în fața unui tribunal din Boston, după ce au fost inculpate în amplul scandal al mitei plătite de părinți înstăriți pentru a cumpăra copiilor lor locuri în universități de prestigiu, potrivit AFP.

Actrițele, care nu au făcut declarații de la inculparea lor în luna martie, au sosit separat și nu au făcut niciun comentariu în fața numeroșilor jurnaliști. Lori Loughlin și-a salutat surâzând admiratorii, după care a intrat în tribunal. 

Huffman și Loughlin sunt cele mai celebre dintre cele 50 de persoane acuzate în acest amplu scandal de corupție, orchestrat de fostul patron al unei societăți care oferă asistență pentru pregătirea examenelor, William Singer.

Cei 33 de părinți acuzați în acest dosar au fost inculpați pentru ''complicitate la comiterea unei fraude electronice'', delict pasibil de o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare.

Felicity Huffman, cunoscută în special pentru rolul său din serialul ''Desperate Housewives'', este acuzată că ar fi plătit 15.000 de dolari pentru a-și ajuta fiica cea mare să obțină rezultate mai bune la examenul de evaluare național american SAT, decisiv în procesul de admitere în universitate.

Potrivit rechizitoriului, actrița, împreună cu soțul său, actorul William H. Macy, au oferit mită sub forma unei donații către fundația creată de Singer, pentru ca un examinator să corecteze răspunsurile date de fiica actorilor la examen. Cuplul de actori și-a dat acordul în 2018 pentru a repeta schema în cazul fiicei mai mici, deși, în cele din urmă, escrocheria nu a mai fost pusă în funcțiune. 

Lori Loughlin, vedeta serialului de televiziunea ''Full House'', împreună cu soțul său, Mossimo Giannulli, sunt bănuiți că ar fi plătit 500.000 de dolari în 2016 și în 2017 fundației lui Singer ca cele două fiice ale cuplului să fie prezentate ca practicante ale canotajului, fapt care le-ar fi facilitat admiterea la Universitatea din California de Sud (USC), care are o echipă universitară la acest sport. 

Datorită lui Singer, care a pledat vinovat și a cooperat pe durata anchetei, anchetatorii la dispoziție înregistrări ale conversațiilor telefonice și a corespondenței electronice între acesta și actrițe. 

Până în prezent, niciun părinte nu a pledat vinovat în acest scandal, în care sunt implicați și supraveghetori ai examenelor, antrenori sportivi universitari și prestigioase universități precum Georgetown, Stanford sau Yale.

Potrivit speculațiilor, sunt posibile negocieri între avocații actrițelor și procurorul federal al Massachusetts (nord-est), în urma cărora ar putea apărea înțelegeri prin care inculpatele pledează vinovat la acuzațiile aduse. 

Astfel de înțelegeri sunt frecvente în Statele Unite: atunci când anchetatorii dispun de probe considerate convingătoare în fața juraților, acuzații sunt încurajați să-și recunoască, parțial cel puțin, vinovăția pentru a evita un proces costisitor pe care riscă să-l piardă, în schimbul promisiunii unei verdict mai bând.

sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău