Două elicoptere și aproape 150 de pompieri: Un biciclist a declanșat un incendiu de vegetație din cauza frânelor supraîncinse

  • 28 Martie 2018 12:09
Două elicoptere și aproape 150 de pompieri: Un biciclist a declanșat un incendiu de vegetație din cauza frânelor supraîncinse

Un biciclist care a coborât în viteză într-o zonă montană din Alpi a declanșat un incendiu de pădure din cauza frânelor supraîncălzite, a confirmat luni poliția din regiunea austriacă Vorarlberg, citată de DPA.

Elvețianul circulase cu bicicleta mountain bike, duminică, în apropierea localității Nueziders, însă a decis să facă o pauză și a lăsat vehiculul jos pe o pajiște.

Potrivit anchetatorilor, una dintre frânele bicicletei era probabil supraîncălzită și astfel s-a declanșat un incendiu de vegetație.

''Un smoc de iarbă uscat se pare că a luat foc'', a explicat pentru sursa citată un purtător de cuvânt din cadrul poliției.

Biciclistul a încercat să stingă incendiul împreună cu cei doi prieteni care îl însoțeau, însă flăcările s-au răspândit rapid pe terenul greu accesibil.

Două elicoptere și aproape 150 de pompieri au fost desfășurați la fața locului și au reușit în cele din urmă să stingă incendiul de pădure.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău