Două companii, care prestează servicii juridice, percheziționate de CNA în dosarele "redobândirii cetățeniei române"

  • 09 Aprilie 2021 16:20
Două companii, care prestează servicii juridice, percheziționate de CNA în dosarele

Ofițerii de urmărire penală ai Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au efectuat astăzi percheziții la câteva adrese în dosarele pornite pe obținerea frauduloasă a cetățeniei române. Astfel, percheziții s-au efectuat la Just Consult și Document Park, anunță, într-un comunicat, CNA.

În urma acțiunilor de urmărire penală, CNA și procurorii au ridicat mai multe probe, relevante pentru cauzele penale, inclusiv înscrisuri de ciornă, contracte, tehnica de calcul, ștampile și alte obiecte. Acestea urmează a fi examinate în dosarele deschise pentru trafic de influență, săvârșit prin prestarea de servicii contra unor plăți ilicite. Deocamdată nu a fost stabilit statutul procesual al persoanelor vizate, urmând ca acesta să fie decis după administrarea probelor ridicate în timpul perchezițiilor.

Amintim că, pe 3 martie curent, mai mulți agenți economici, persoane fizice și publice, notari, dar și alți intermediari din Republica Moldova și România au intrat în vizorul CNA. Aceștia sunt bănuiți că ar face parte dintr-o schemă de corupere și trafic de influență, prin care mai mulți moldoveni ar fi fost ajutați să obțină diverse servicii pentru redobândirea cetățeniei române, contra cost. Printre acestea se numără: urgentarea eliberării actelor de identitate și de stare civilă, a certificatelor de naștere, perfectarea unor procuri pe numele unor terți etc. Sumele pretinse pentru documente variau între 50 și 5000 de euro.

Cercetările în aceste cazuri continuă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:9,26 m/s
Tue
23
Wed
16
Thu
7
Fri
8
Sat
10
Arhivă Radio Chișinău