Două bombardiere rusești, interceptate de avioane de vânătoare canadiene și americane

  • 28 Ianuarie 2019 12:40
Două bombardiere rusești, interceptate de avioane de vânătoare canadiene și americane

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD) a anunțat că avioane de vânătoare canadiene și americane au fost mobilizate în weekend pentru a escorta două bombardiere rusești care zburau în apropiere de coasta nord-americană, potrivit site-ului 45enord și Fox News.

Conform NORAD, două avioane de luptă americane de tipul F-22 și două aparate canadiene CF-18 au identificat două bombardiere strategice rusești Tu-160 Blackjack, care intraseră sâmbătă dimineață într-o zonă patrulată de Forțele Aeriene Regale Canadiene (RCAF).

'Un avion AWACS E-3, două avioane de luptă F-22 și două avioane de vânătoare CF-18 ale NORAD au detectat două bombardiere strategice rusești Tu-160 Blackjack intrând în zona de identificare a spațiului aerian al Canadei la 26 ianuarie. Bombardierele rusești au rămas în spațiul aerian internațional și nu a existat nicio încălcare a spațiului aerian (canadian)', precizează NORAD.

Niciun conflict nu a fost semnalat între avioanele rusești, americane și canadiene.

NORAD a adăugat că utilizează radare, sateliți și avioane de luptă în scop de patrulare aeriană și pentru monitorizarea aeronavelor care intră în spațiul aerian american și canadian.

'Prioritatea NORAD este de a apăra Canada și SUA. Capacitatea noastră de a proteja națiunile noastre începe cu detectarea, localizarea și identificarea aeronavelor de interes care se apropie de spațiul aerian american și canadian', a declarat generalul Terrence J. O'Shaughnessy, comandantul NORAD, într-un comunicat.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:2,06 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău