Două acte falsificate și o mașină căutată pe INTERPOL, ridicate la trecerea frontierei de sud

  • 07 Octombrie 2022 15:45
Două acte falsificate și o mașină căutată pe INTERPOL, ridicate la trecerea frontierei de sud

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au inițiat cercetări pe numele a doi conaționali și un străin, ilegalitățile comise sunt deținerea actelor falsificate și folosirea mașinii, căutate pe INTERPOL. Toate cazurile au fost înregistrate ieri, 6 octombrie 2022.

Prima persoana documentată este un tânăr cu dublă cetățenie (RM/BGR) din orașul Ceadîr Lunga. În jurul orei 11:50, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați s-a prezentat, pe sensul de ieșire din țară, cetățeanul la volanul unui Mercedes E 320, înmatriculat în Bulgaria. Conform procedurilor de control, au fost prezentate documentele de călătorie și cele pentru mijlocul de transport. Ca urmare a verificării în baza de date INTERPOL, polițistul de frontieră a stabilit că mașina figurează ca fiind furată și dată în căutare de către autoritățile germane. La cele depistate, moldoveanul a declarat că personal a procurat mașina în Germania, prin intermediar, fără a cunoaște proprietarul și presupune că ultimul nu ar fi primit banii, declarând mașina ca furată. 

Un alt conațional, legitimat ca locuitor al orașului Cahul în vârstă de 27 de ani, a fost depistat cu permisul de conducere falsificat. Tânărul s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Cahul, în calitate de șofer al unui Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria. În timpul controlului, polițistul de frontieră a observat semne de falsificare în permisul de conducere. Actul ar fi emis de autoritățile române. La audieri, conaționalul a informat că permisul l-a perfectat la începutul anului curent. Ar fi oferit 200 de euro unei persoane, identificate pe rețelele de socializare, care l-a asigurat de legalitatea obținerii documentului. 

Cetățeanul Turciei  de 38 de ani, încheie șirul ilegalităților. Acesta a prezentat la controlul trecerii frontierei de stat un permis de conducere turcesc, cu semne rezonabile de falsificare. Pe direcția intrare în Moldova, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, străinul s-a prezentat la volanul unui camion. În declarații, cetățeanul Turciei și-a susținut poziția că permisul de conducere ar fi unul veridic, deoarece l-ar fi obținut pe căi legale acum cinci ani, în Turcia. Ca urmare a celor stabilite, persoana a fost înlăturată de la conducerea camionului, continuându-și călătoria în calitate de pasager.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău