Dotarea tehnică a Bibliotecii Naționale va fi îmbunătățită cu sprijinul Japoniei

  • 08 Septembrie 2020 14:56
Dotarea tehnică a Bibliotecii Naționale va fi îmbunătățită cu sprijinul Japoniei

Echipamentul de digitalizare al Bibliotecii Naționale urmează a fi îmbunătățit cu sprijinul financiar al Japoniei. Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a examinat, în ședința de astăzi, 8 septembrie, proiectele care vizează acest subiect, transmite IPN.

Japonia va acorda Republicii Moldova un grant în valoare de 43,7 milioane de yeni japonezi pentru implementarea proiectului „Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale”. Sprijinul financiar va fi utilizat pentru consolidarea capacităților BNRM care, în prezent, nu deține un echipament de digitalizare a fondului de carte.

Obiectivul proiectului este de a prezerva resursele istorice, culturale și de interes general, disponibile în bibliotecă și în instituțiile partenere. Proiectul va contribui la creșterea gradului de accesibilitate a societății la resursele din biblioteci prin îmbunătățirea echipamentelor necesare digitalizării, indexării și conservării resurselor.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind cooperarea economică, întocmit prin schimb de note, a fost semnat la Chișinău, pe data de 29 iunie 2020. Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională privind implementarea Proiectului „Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale” a fost semnat pe data de 14 iulie 2020.

Comisia urmează să propună plenului Parlamentului ratificarea Acordului de cooperare economică între Republica Moldova și Japonia, precum și a Acordului de grant cu Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău