Dosarul „vânzărilor” de automobile din Europa dirijat din penitenciare

  • 16 Februarie 2023 12:31
Dosarul „vânzărilor” de automobile din Europa dirijat din penitenciare

Oamenii legii au reținut miercuri doi bărbați cercetați pentru maltratarea în Ungheni a unui martor în dosarul escrocheriilor dirijat din penitenciare privind pretinse vânzări de automobile din Europa de circa 2.000.000 lei, anunță Procuratura Generală.

Maltratarea de către aceștia a martorului pe dosar a urmărit determinarea acestuia să renunțe la declarațiile depuse în dosarul escrocheriilor. Schema a fost deconspirată în noiembrie 2021 și a fost urmată de trimiterea dosarului în judecată, în mai 2022 de către procurorii PCCOCS. Ulterior, însă, potrivit materialelor noului dosar investigat de ofițerii INI și DGUP sub conducerea procurorilor, au fost întreprinse acțiuni ilegale cu scopul ca să împiedice examinarea obiectivă a dosarului în judecată. Mai exact, după ce unul din învinuiți a fost pus în libertate, urmare a ispășirii pedepsei în dosarul de bază (perioadă în care participase și la schema de escrocherie deconspirată), acesta a contactat alți doi complici și de comun au agresat fizic martorul în dosarul escrocheriilor, cu vârsta de 31 de ani: i-au aplicat mai multe lovituri, în urma cărora victima s-a ales cu multiple leziuni corporale, periculoase pentru viața și sănătatea acestuia.

Doi bănuiți au fost reținuți urmare a perchezițiilor la domiciliile acestora, cu sprijinul angajaților „Fulger,” în scopul consolidării probatoriului, iar al treilea este cercetat în libertate. Aceștia-și recunosc vinovăția pe deplin, iar procurorii PCCOCS urmează să le prezinte învinuirile, pentru ulterioara trimitere a dosarului în judecată.

Bărbații au vârste de 29, 37 și 42 de ani. Pe lângă bănuitul eliberat recent din detenție și cercetat în dosarul escrocheriilor privind vânzarea automobilelor din Europa, un alt bărbat din cei trei are și el statut de învinuit în acel dosar penal. Investigațiile penale în cauza escrocheriilor continuă și în dosar separat, urmare a trimiterii în judecată a dosarului inițial, iar persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri finale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău