Dosarul Primăriei, în care sunt vizați funcționari de rang înalt, a ajuns în JUDECATĂ

  • 09 Septembrie 2016 16:57
Dosarul Primăriei, în care sunt vizați funcționari de rang înalt, a ajuns în JUDECATĂ

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au finalizat urmărirea penală în dosarul ce vizează implicarea unor funcționari ai Primăriei mun. Chișinău în acte de corupție, trafic de influență, depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice.

Cauza a fost transmisă vineri, 9 septembrie, magistraților, iar pe banca acuzaților urmează să ajungă șapte persoane, printre care viceprimarul Capitalei Vlad Coteț, șeful-adjunct al Direcției arhitectură și urbanism Radu Blaj, vice-pretorul sectorului Botanica, angajați ai Inspecției de stat în construcții și reprezentanții unor agenți economici.

Potrivit rechizitoriului, funcționarii Primăriei, prin înțelegere prealabilă cu intermediarii, ar fi admis diverse abuzuri, contra unor sume de bani, pentru prestarea diferitor servicii precum urgentarea perfectării unor acte pentru recepția finală a imobilelor; urgentarea eliberării actelor pentru schimbarea statutului zonelor terenurilor; perfectarea actelor în vederea privatizării spațiilor nelocative etc. Astfel, una dintre cele mai mari sume, estorcate de unii funcționari ai Primăriei și transmise de beneficiarii proiectelor de construcție, este de 12 000 de euro.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele menționate riscă pedepse cu închisoarea de până la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții, precum și amenzi penale, potrivit Procuraturii Generale.

Amintim că, dosarul Primăriei a fost pornit pe 25 martie 2016, pe faptul depășirii atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice, ulterior fiind conexate alte nouă cauze penale, care au vizat fapte de corupere pasivă, activă și trafic de influență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău