Dosarul Platon | Magistrații au încheiat examinarea probelor și audierea martorilor din partea acuzării

  • 07 Martie 2017 18:21
Dosarul Platon | Magistrații au încheiat examinarea probelor și audierea martorilor din partea acuzării

O altă etapă finalizată în dosarul controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au încheiat examinarea probelor și audierea martorilor din partea acuzării.

„Au fost examinate toate înscrisurile care atestă implicarea inculpatului Veaceslav Platon în delapidarea mijloacelor financiare de la BEM. Partea apărării urmează să ne prezinte lista probelor”, a menționat procurorul Andrei Băieșu, după ședința de judecată, scrie Realitatea.md.

Avocatul controversatului om de afaceri, Eduard Rudenco a declarat că probele prezentate de procuror sunt mai mult în favoarea apărării. „Vom prezenta probele care pot servi pentru o sentință de achitare. Domnul procuror s-a referit la un șir de probe care nu le-a dat citire până la urmă. Dacă citim și facem cunoștință cu ele integral, apoi vedem că ele nu sunt în favoarea acuzării, dar sunt în favoarea apărării”, a menționat avocatul Eduard Rudenco.

Realitatea.md amintește că, săptămâna trecută, au fost audiați martorii acuzării, iar următoarea ședință urmează să aibă loc pe data de 10 martie.

Veaceslav Platon a fost reținut, în luna iulie a anului trecut, de procurorii anticorupție, fiind învinuit în dosarul BEM. Acesta ar fi beneficiat de credite neperformante în valoare de 800 milioane de lei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:5,66 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău