Dosarul penal „Energocom” în care este învinuit ex-Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost expediat astăzi în judecată

  • 09 Septembrie 2022 16:09
Dosarul penal „Energocom” în care este învinuit ex-Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost expediat astăzi în judecată

Dosarul penal „Energocom” în care este învinuit ex-Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost expediat astăzi în judecată, pentru examinare în fond, informează Procuratura Generală, într-un comunicat de presă.

În cadrul acestui dosar penal, fostului șef de stat i se incriminează săvârșirea, în calitate de persoană cu funcție de demnitate publică, a infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu,  în interesul unui grup criminal organizat.

Igor Dodon este învinuit că în perioada 2008-2009, din poziția pe care o avea atunci, de Prim-viceprim-ministru, ministru al economiei și comerțului, a eliberat un aviz în baza căruia, în mai 2008, a fost semnat contractul privind procurarea energiei electrice pentru R. Moldova, în condițiile în care SA „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai ieftin cu aproape 30%.

Statul ar fi fost prejudiciat atunci cu aproape 124 de milioane de lei, bani care au fost transferați ulterior pe conturile unor companii off-shore.

Potrivit procurorilor, aceste acțiuni au dus la majorarea tarifelor la energia electrică, afectând drepturilor consumatorilor finali, cetățeni ai Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău