Dosarul Pădurea Domnească: 3 persoane vor fi judecate

  • 19 Iulie 2013 11:29
Dosarul Pădurea Domnească: 3 persoane vor fi judecate

Fostul director al Agenției Moldsilva, Ion Lupu, precum și alte două persoane de la „Pădurea Domnească” vor fi judecați în cadrul unui dosar penal deschis după vânătoarea din rezervație, soldată cu un omor.

Procuratura Generală anunță, într-un comunicat, despre expedierea în instanța de judecată a cauzei penale în care în calitate de învinuiți mai figurează directorul rezervației, Denis Eremciuc, și inginerul de pază și protecție, Valeriu Svestun, ambii suspendați provizoriu din funcție, la demersul procurorilor.

Cei trei sunt judecați pentru vânat ilegal, fals în acte publice și abuz de serviciu, dar și pentru acțiuni săvârșite în cadrul urmăririi penale: determinare la depunerea declarațiilor mincinoase și prezentarea cu bună-știință, a declarațiilor mincinoase de către martor.

Cauză penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei raionului Fălești, unde pe rol se află și dosarul fostului vicepreședinte al Curții de Apel Chișinău, Gheorghe Crețu, învinuit de omor din imprudență în timpul vânătorii din Pădurea Domnească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău