DOSARUL Nemțov. Duma de Stat refuză o ancheta parlamentară

  • 18 Mai 2015 12:51
DOSARUL Nemțov. Duma de Stat refuză o ancheta parlamentară

Duma de Stat a Rusiei a refuzat să organizeze ancheta parlamentară referitoare la asasinarea politicianului de opoziție Boris Nemțov, a comunicat deputatul Dmitri Gudkov, citat de RADOR.

 "Am primit răspunsul la solicitarea pe care am adresat-o președintelui Dumei de Stat, Serghei Narîșkin, de a iniția o anchetă parlamentară în legătură cu asasinarea lui Boris Nemțov. Refuzul a fost motivat printr-o frază standard: "O anchetă parlamentară nu poate avea ca obiect stabilirea vinovăției unor persoane concrete de a fi comis o crimă" - scria deputatul Gudkov, pe pagina sa de pe Facebook. Mecanismul anchetei parlamentare, a arătat Gudkov, are menirea să contribuie la desfășurarea obiectivă a anchetei, la verificarea concluziilor anchetei.

"El (mecanismul anchetei parlamentare - n. trda.) este necesar pentru ca rezultatele anchetei să se bucure de încrederea cetățenilor" - a subliniat politicianul rus.

"Refuzul de a organiza o anchetă parlamentară în legătură cu asasinarea unui politician de asemenea calibru, în vreme ce versiunea implicării structurilor de stat ale Rusiei în comiterea crimei se dezbate pe larg în mass-media, nu face decât să ne sporească suspiciunile" - a adăugat Gudkov.

Amintim că liderul opoziției ruse, Boris Nemțov, a fost asasinat pe data de 27 februarie, în centrul Moscovei, foarte aproape de zidurile Kremlinului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău