Dosarul Nadejdei Savcenko, suspectată de organizarea unor atentate în Ucraina, va fi finalizat în 10 zile

  • 28 Iulie 2018 12:33
Dosarul Nadejdei Savcenko, suspectată de organizarea unor atentate în Ucraina, va fi finalizat în 10 zile

Deputata Radei Supreme a Ucrainei, Nadejda Savcenko, femeia-pilot ucraineană arestată și ținută în detenție într-un penitenciar din Rostov pe Don, din Rusia, urma să fie supusa marți, 24 iulie, unui nou test poligraf, anunța Biroul de presă al deputatei, pe pagina sa de Facebook.

Pe data de 24 iulie, la ora 9:00, la Institutul de Cercetări Științifice de Expertize Judiciare din Kiev, urma să fie reluată și continuată procedura de test poligraf și analiza stărilor psihofiziologice ale Nadejdei Savcenko, se precizează în comunicatul postat pe Facebook.

În luna iunie, avocații lui Savcenko au solicitat instanței de judecată repetarea expertizei asupra stărilor psihofiziologice ale Nadejdei Savcenko, cu testul poligraf. Deputata Radei Supreme a Ucrainei, Nadejda Savcenko, a refuzat să repete testul.

Procurorul general al Ucrainei, Anatoli Matios, a declarat că dosarul Nadejdei Savcenko va fi finalizat în zece zile. De asemenea, dosarul șefului Centrului pentru eliberarea prizonierilor „Corpul ofițerilor” Vladimir Ruban va fi finalizat în zece zile, relatează Agenția de presă UNN. 

„Din punct de vedere procesual, țin să subliniez că, în următoarele zece zile, dosarele lor vor fi finalizate, absolut toate acțiunile anchetei ce se impun vor fi efectuate, le vor fi transmise celor doi materialele din dosar pentru a lua cunoștință”, a indicat procurorul general al Ucrainei, Anatoli Matios. Potrivit afirmațiilor sale, după finalizare, dosarul va fi transmis tribunalului.

El a mai anunțat că se va organiza un briefing unde vor fi prezentate absolut toate detaliile și probele adunate împotriva lui Savcenko și Ruban.

Deputata Radei Supreme a Ucrainei, Nadejda Savcenko, femeia-pilot ucraineană a fost arestată sub suspiciunea de organizare a unor atentate în Ucraina, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău