Dosarul lui Vladislav Gribincea pentru funcția de judecător la CSJ a fost declarat admisibil de CSM

  • 28 Mai 14:04
Dosarul lui Vladislav Gribincea pentru funcția de judecător la CSJ a fost declarat admisibil de CSM

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au examinat astăzi cererea avocatului Vladislav Gribincea privind retragerea în parte a hotărârii CSM prin care a fost declarat inadmisibil la funcția de judecător la Curtea Supremă de justiție (CSJ). După deliberări, membrii CSM au declarat admisibil dosarul lui Gribincea pentru concurs, comunică MOLDPRES.

Președintele interimar al CSM, Sergiu Caraman, a anunțat că membrii Consiliul au decis să respingă drept neîntemeiată cererea lui Vladislav Gribincea privind retragerea în parte a hotărârii CSM din 21 mai 2024.

„Se revocă hotărârea CSM din 21 mai 2024 privind admisibilitatea dosarului candidatului la funcția de judecător la CSJ, Vladislav Gribincea. Se declară admisibil dosarul candidatului la funcția de judecător la CSJ, Vladislav Gribincea. Prezenta hotărâre poate fi contestată la Curtea Supremă”, a spus Caraman.

Avocatul Vladislav Gribincea a fost astăzi audiat de CSM și a menționat că motivele care i-au fost imputate anterior pentru inadmisibilitatea dosarului – neprezentarea certificatului medical și neprezentarea a două referințe, nu erau motive de descalificare.

„Sunt sigur că dacă era o comunicare mai bună între mine și Consiliu, situația dată pur și simplu astăzi nu era discutată. Pentru ca să mă prezint la această comisie medicală specială trebuia să primesc o îndreptare la CSM. Eu nu am primit niciodată această îndreptare. Fără această îndreptare nu puteam să mă prezint și nu puteam să obțin acest certificat. Prin urmare neprezentarea însăși a certificatului nu era un motiv de descalificare a mea. În opinia mea, recenziile sunt doar o simplă formalitate și excluderea din concurs a unei persoane anume din acest motiv este o măsură disproporțională”, a opinat Gribincea.

Pe 21 mai, plenul CSM a declarat admisibile dosarele candidaților Sergiu Brigai, Leonid Chirtoacă, Aliona Ciocanu, Aliona Corcenco, Ion Munteanu și Iuri Lealin pentru ocuparea funcției de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Toți candidații au promovat evaluarea externă și, odată cu admisibilitatea dosarului, aceștia sunt promovați în următoarea etapă a concursului – interviul.

CSJ este instanța judecătorească supremă care asigură aplicarea corectă și uniformă a legislației de către toate instanțele judecătorești, soluționarea litigiilor apărute în cadrul aplicării legilor, garantează responsabilitatea statului față de cetățean și a cetățeanului față de stat. Acesta are un președinte, doi vicepreședinți și 30 de judecători.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău