Dosarul licitațiilor trucate din sistemul de sănătate: UPDATE

  • 10 Aprilie 2015 17:20
Dosarul licitațiilor trucate din sistemul de sănătate: UPDATE

Cinci dintre cele 16 persoane reținute în dosarul licitațiilor trucate în sistemul de sănătate, vor rămâne în izolatorul CNA încă 25 de zile.

Ex-ministrul sănătății, Andrei Usatâi, suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu în dosarul licitațiilor trucate în sistemul de sănătate, va rămâne în arest în izolatorul CNA încă 25 de zile. Potrivit ofițerilor anticorupție, lui Andrei Usatâi i se încriminează prejudicierea statului cu peste 8 milioane de lei.

Tot 25 de zile vor sta în izolatorul CNA, directorul Spitalului de Urgență și șeful Direcției Logistică a Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, iar directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale va rămâne în detenție la CNA timp de 20 de zile.

Informația a fost confirmată de procurorii anticorupție, după ce magistrații au emis decizii de arest pe numele persoanele reținute în dosarul licitațiilor trucate.

25 de zile în arest la domiciliu vor sta directorul  Institutului Republican de Cardiologie  și directorul Unității de Coordonare, Implementare și Monitorizare a Proiectului de restructurare a sistemului sănătății de pe lângă Ministerul Sănătății.

O măsură preventivă de 30 de zile de arest la domiciliu a fost prevăzută pentru directorul Institutului Oncologic.

Amintim că 16 persoane au fost reținute de Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție în cadrul dosarului ce vizează trucarea unor licitații în sistemul medical.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău