Dosarul în care Alexandr Stoianoglo este învinuit de eliberarea lui Veaceslav Platon a ajuns în instanță (Revista Presei)

  • 11 Iulie 09:37
Dosarul în care Alexandr Stoianoglo este învinuit de eliberarea lui Veaceslav Platon a ajuns în instanță (Revista Presei)

„La examenele de clasa a IX-a, aproape ca la bacalaureat. Ce reguli noi vor fi impuse, explică ministrul Educației” într-un interviu pentru Europa Liberă.

Examenele de absolvire a ciclului gimnazial se vor desfășura, de anul viitor, în centre de examinare speciale, asemănătoare celor de bacalaureat, după ce, la sesiunea din acest an, Ministerul Educației și Cercetării a descoperit mai multe nereguli și cazuri de fraudă: în unele școli testele au ajuns pe internet în timpul examenelor, iar în unele cazuri notele la teste au fost majorate în mod nejustificat. La toate examenele vor fi prezenți observatori externi, spune ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, în podcastul video „Pe Agendă”.

Portalul anti dezinformare Veridica publică un nou narativ al propagandei ruse în contextul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Potrivit propagandei pro-Kremlin, sportivii ruși sunt excluși de la Jocurile Olimpice din cauza nazismului occidental, care acuză nejustificat Rusia de agresiune împotriva Ucrainei. În realitate, Rusia a primit interdicția de a participa la Jocurile Olimpice pentru că a invadat Ucraina.

Obiectivul Moscovei, dincolo de justificarea agresiunii la scară largă asupra Ucrainei este să consolideze imaginea promovată de propagandă că Rusia ar fi un stat înconjurat de inamici externi potrivit articolului.

Deschide.md scrie un articol despre întâlnirea președintei Maia Sandu cu ministrul apărării Anatolie Nosatîi. Importanța eforturilor autorităților de a menține pacea acasă și de a crește reziliența instituțiilor în contextul războiului din Ucraina au fost subiectele discutate în cadrul întrevederii.

Președinta Maia Sandu a apreciat eforturile Armatei Naționale de a-și spori capacitățile de apărare și contribuția la pacea și securitatea regională, subliniind că militarii moldoveni demonstrează profesionalism și un nivel înalt de pregătire, fiind apreciați în operațiunile de menținere a păcii la care iau parte. De asemenea, a mai spus că militarii sunt ambasadorii Rep. Moldova în lume, demonstrând angajamentul statului nostru pentru pace la nivel regional și global.

Ziarul de Gardă informează că Dosarul în care Alexandr Stoianoglo este învinuit de eliberarea lui Veaceslav Platon a ajuns în instanță”.

Dacă va fi găsit vinovat, candidatul propus de PSRM la funcția de președinte la alegerile din 20 octombrie, riscă închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă între 400 și 500 de mii de lei și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău