Dosarul „fraudei bancare” | Încă 20 de zile de arest preventiv pentru șeful de departament de la Banca Națională a Moldovei

  • 11 Mai 2021 08:58
Dosarul „fraudei bancare” | Încă 20 de zile de arest preventiv pentru șeful de departament de la Banca Națională a Moldovei

Un șef de departament de la Banca Națională a Moldovei va sta încă 20 de zile în arest preventiv, pentru abuz de serviciu în dosarul „fraudei bancare”, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), transmite IPN.

Potrivit PCCOCS, măsura aplicată a fost solicitată de procurorii PCCOCS în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, pentru asigurarea obiectivității investigațiilor. Investigațiile vizează garanțiile bancare acordate Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale.

În luna aprilie, judecătorii au dispus plasarea în arest preventiv până la 10 mai a șefului de direcție al BNM, Ion Ropot, care a exercitat și funcția de administrator special al Băncii de Economii. Acesta este învinuit de abuz de serviciu în dosarul „fraudei bancare”, pe segmentul gestionării garanțiilor bancare acordate de către Banca de Economii, Unibank și Banca Socială. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au emis, la 12 martie, mandat de arestare pentru 30 de zile pentru Ion Ropot.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău