DOSARUL Filat: Judecătorii au respins cererea avocaților de cercetare în libertate

  • 17 Februarie 2016 16:03
DOSARUL Filat: Judecătorii au respins cererea avocaților de cercetare în libertate

U nouă ședință de judecată în care este implicat fostul premier Vlad Filat a avut loc miercuri, 17 februarie, însă potrivit procuroarei Adriana Bețișor, care nu a făcut prea multe declarații la final, nu a fost decât o ședință lucrativă la care nu s-a dis

Apărarea a cerut astăzi ca Vlad Filat să fie cercetat în libertate dar cererea acestora a fost respinsă.
Pe lângă eliberarea lui Vlad  Filat avocații au cerut, de asemenea, și traducerea din limba engleză a actelor din dosar, dar și ca procurorii sa explice învinuirea adusă clientului lor.

După o întâlnire a mai multor deputați cu avocații apărării fostului premier, astăzi Tudor Deliu, membru PLDM a calificat dosarul drept unul politic și s-a arătat nemulțumit că după ce a fost arestat, lui Vlad Filat nu i s-a permis să vorbească cu nimeni din colegii săi, chiar dacă deputații în calitatea lor, au dreptul de a se întâlni cu orice persoană reținută.  

”Am avut o întâlnire cu avocații în care aceștia ne-au comunicat că acest dosar este unul politic deoarece nu conține materiale care ar demonstra vinovăția lui Vlad Filat. Rechizitoriul nu cuprinde fapte care ar demonstra Vlad Filat ar fi săvârșit o infracțiune. Se impută lucruri foarte vagi. Nu am reușit, cu părere de rău, să discutăm cu Vlad Filat, chiar dacă am insistat în repetate rânduri. Din varii motive ni s-a refuzat”, a declarat Tudor Deliu.

Avocații lui Vlad Filat, reținutpe 15 octombrie 2015,  susțin că dosarul pe numele fostului premier este unul politic, și că nu ar exista probe clare care să demonstreze vinovăția sa.
 
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău