Dosarul ex-șefului adjunct al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, trimis în judecată pentru trei capete de acuzare

  • 02 Septembrie 2021 13:10
Dosarul ex-șefului adjunct al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, trimis în judecată pentru trei capete de acuzare

Adriana Bețișor, fost șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție va compărea pe banca acuzaților pentru trei capete de acuzare: corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției. PCCOCS a finalizat urmărirea penală pe acest caz și a transmis dosarul în judecată.

Potrivit rechizitoriului, faptele infracționale ar fi fost comise în anul 2018, atunci când învinuitul, activând în calitate de procuror, ar fi pretins de la un condamnat 50 mii euro. În schimbul acestei sume, procurorul urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari, se arată în comunicat.
 
Conform Procuraturei, suma ar fi fost transmisă procurorului într-un local din capitală de către concubina condamnatului, iar ca rezultat, procurorul a formulat și înaintat la Curtea de Apel Chișinău susținerile verbale, contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și, contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea la Curtea de Apel Chișinău, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest.
 
Aceste circumstanțe au fost luate ca bază la adoptarea deciziei instanței de apel și au permis procurorului să-și ”onoreze” promisiunea în schimbul banilor extorcați.
 
În prezent, persoana învinuită nu mai activează în organele procuraturii.
 
Fiind audiat de procurori, acesta nu-și recunoaște vina. La această etapă este cercetat în libertate.
 
Urmărirea penală pe acest caz a fost efectuată de PCCOCS.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău