Dosarul BEM: Mandat de arest pe numele lui Veaceslav Platon

  • 25 Iulie 2016 13:09
Dosarul BEM: Mandat de arest pe numele lui Veaceslav Platon

Omul de afaceri Veaceslav Platon este anunțat în urmărire internațională fiind învinuit că ar fi delapidat Banca de Economii cu peste 800 de milioane de lei.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că Veaceslav Platon ar fi stat în spatele unui grup de companii care ar fi luat credite de la una din băncile comerciale  ulterior achitate din credite luate de la Banca de Economii.

Potrivit procurorului, un grup de persoane juridice administrate de persoane fizice interpuse, la comanda lui Veaceslav Platon, ar fi prejudiciat Banca de Economii cu peste 138 milioane lei, 12 milioane de dolari SUA și peste 5 milioane de euro.

Omului de afaceri i-a fost înaintată învinuirea, pe numele lui a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile și a fost anunțat în căutare internațională, a declarat Viorel Morari.

Potrivit lui Viorel Morari, perioada în care au fost delapidați banii din BEM este noiembrie 2014, iar din banca comercială au fost luate creditele începând cu anul 2011.

În această dimineață au avut loc percheziții la mai multe bănci: Moldinconbank, Victoriabank, Moldova Agroinbank și la compania de Asigurări ASITO, precum și la câțiva agenți economici. De asemenea, au fost reținute persoane de răspundere din cadrul Moldinconbank.

Procurorul Anticorupție, Viorel Morari, a mai precizat că în cazul investigării dosarelor referitoare la ”furtului miliardului” sunt anumite progrese, fără a oferi mai multe detalii. El a adăugat că un grup de procuror se ocupa nemijlocit de recuperarea prejudiciului cauzat de delapidările grupului condus de Veaceslav Platon și că vor fi luate măsuri pentru punerea sub sechestru a bunurilor, fiind posibilă recuperarea unei părți importante din sumele delapidate, după cum a dat asigurări procurorului Viorel Morari.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău