Dosarul alimentelor alterate | Cazuri de boli diareice acute la o grădiniță din Chișinău

  • 14 Decembrie 2016 13:12
Dosarul alimentelor alterate | Cazuri de boli diareice acute la o grădiniță din Chișinău

Cinci cazuri de boli diareice acute s-au înregistrat printre copiii grădiniței nr. 113 din municipiul Chișinău. În perioada 7 – 13 decembrie, patru copii s-au îmbolnăvit de gastroenterocolită acută și un copil a suferit o toxiinfecție alimentară. Vârsta copiilor bolnavi este între doi și șase ani, transmite IPN.

Ministerul Sănătății menționează într-un comunicat de presă că în prezent starea de sănătate a copiilor este satisfăcătoare. Patru dintre aceștia au fost spitalizați, iar unui copil i se administrează tratament în condiții de ambulatoriu.

În urma unui control inopinat efectuat la grădinița respectivă, specialiștii Centrului de Sănătate Publică din Chișinău au constatat mai multe nereguli: suprasolicitarea instituției cu 40%, utilizarea veselei și inventarului de tranșare deteriorat și prelucrat necalitativ. De asemenea, au fost cazuri când pe parcursul zilei apăreau semne clinice de boală diareică acută, iar copiii nu erau izolați la timp, ceea ce constituie o sursă de infecție.

Pentru încălcările depistate, pe numele persoanelor de răspundere au fost întocmite procese-verbale de contravenție administrativă în domeniul sanitaro-epidemiologic. Totodată, activitatea grupei nr.1 (creșă) a fost sistată, iar cercetarea epidemiologică și supravegherea medicală continuă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău