Dosar penal pornit pe neglijență în serviciu a persoanelor publice după decesul fetiței de un an în Parcul „Alunelul”

  • 16 Mai 2022 10:39
Dosar penal pornit pe neglijență în serviciu a persoanelor publice după decesul fetiței de un an în Parcul „Alunelul”

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Buiucani, informează că, urmare a autosesizării organului de urmărire penală, la 14 mai 2022 a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligațiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconștiincioase față de ele, care a cauzat decesul unei persoane, infracțiune prevăzută de art. 329 alin. (2) lit. a) din Codul penal.

Amintim că, la 14 mai 2022, o fetiță în vârstă de un an, a fost lovită de o secțiune de arbore, rupt de pe trunchiul acestuia, în timp ce copilul se afla împreună cu rudele în parcul „Alunelul”, situat pe str. Calea Ieșilor din mun. Chișinău.
Minora a fost transportată în Secția reanimare a Spitalului Clinic Municipal Pentru Copii din capitală, însă urmare a leziunilor corporale primite aceasta a decedat în seara aceleiași zile.
 
Prin urmare, informăm că, la această etapă, urmărirea penală este în plină desfășurare, la moment fiind efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală, respectiv la apariția unor informații relevante pentru opinia publică, Procuratura va reveni cu actualizări pe acest caz.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău