Dosar penal pe numele președintelui APG, Dmitri Constantinov. Președintele Adunării Populare din Găgăuzia urmează să fie citat la Poliție

  • 30 Iulie 13:08
Dosar penal pe numele președintelui APG, Dmitri Constantinov. Președintele Adunării Populare din Găgăuzia urmează să fie citat la Poliție

Președintele Adunării Populare din Găgăuzia și unul dintre partenerii penalului Ilan Șor din autonomie, Dmitri Constantinov, riscă să rămână fără „imunitate”. Președintele APG este așteptat astăzi, 30 iulie, la Direcția de Poliție din UTA Găgăuzia, unde îi va fi prezentată ordonanța de pornire a urmăririi penale pentru escrocherie – acesta având statut de bănuit.

Potrivit materialelor cauzei, Constantinov ar fi accesat credite în mărime de 16 milioane lei pe numele unei companii, după care a transferat banii pe conturile unui alt SRL gestionat de fiul său. În urma acțiunilor lui Constantinov, compania care a accesat creditele a intrat în proces de insolvabilitate, relatează deschide.md.

Inițial, pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru insolvabilitate fictivă. Pe 23 iulie Constantinov a fost citat la Procuratura Comrat.

Sursele apropiate anchetei precizează că Dmitri Constantinov a încercat să tergiverseze procesul. Mai exact, avocații săi au expediat anterior multiple demersuri, fapt ce a dus la amânarea pornirii cauzei penale.

Săptămâna trecută în spațiul public a apărut informația, precum că SRL-ul care a intrat în insolvabilitate ar fi compania „MOLDIUGVIN”, iar firma gestionată de fiul său este „MEDELEAN-AGRO”.

Contactat de reporterii Deschide.MD, Dmitri Constantinov a declarat că dosarul respectiv este unul politic. Potrivit șefului APG, acuzațiile aduse au legătură directă cu decizia lui de a vota în 2023 Comitetul executiv (guvern local) în frunte cu bașcana lui Șor, Evghenia Guțul.

Ei mă acuză de faptul că eu mi-am vândut compania unei alte companii care îmi aparține. Când votam Comitetul executiv, am fost atenționat că voi avea probleme. Este un dosar politic”, a declarat el.

De menționat că potrivit legislației din Găgăuzia, deputații APG nu pot fi reținuți, arestați și percheziționați pe teritoriul autonomiei fără acordul Adunării Populare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău