Dosar penal pe faptul obținerii de către Vladimir Plahotniuc a celui de-al doilea pașaport

  • 22 Noiembrie 2019 16:53
Dosar penal pe faptul obținerii de către Vladimir Plahotniuc a celui de-al doilea pașaport

Procuratura Generală informează că Procuratura Anticorupție a pornit, la 29 octombrie, o cauză penală pe faptul obținerii de către fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a celui de-al doilea pașaport al Republicii Moldova, unde are o altă identitate. Potrivit PG, cauza penală a fost pornită în baza infracțiunii de „abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizații criminale”, transmite IPN.

Procuratura Generală nu menționează cine este cercetat în acest dosar, nici când a obținut pașaportul fostul lider al PDM, însă precizează că „se întreprind toate măsurile necesare de urmărire penală, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor”.

Infracțiunea în baza căreia a fost pornită cercetarea penală se pedepsește cu închisoare de la trei la șapte ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a spus în cadrul unei emisiuni TV, apoi a confirmat și la o conferință de presă, că fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, deține dublă identitate în Republica Moldova. Acesta ar avea documente cu imaginea lui, dar cu alte nume, prenume, data nașterii, reședința. Potrivit lui Chiril Moțpan, documentul ar fi fost obținut când în funcția de director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, care ar fi finul de cununie al actualului președinte al PDM, Pavel Filip. Potrivit președintelui Comisiei parlamentare de securitate, și democratul Serghei Iaralov are două identități moldovenești.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău