Dorin Chirtoacă promite 190 de troleibuze noi

  • 19 Iunie 2015 13:30
Dorin Chirtoacă promite 190 de troleibuze noi

Candidatul PL la funcția de primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, promite că va continua implementarea strategiei transportului public și înnoirii parcului urban de troleibuze cu unități noi de transport în următorii ani.

În cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul Regiei Transport Electric din Chișinău, liberalul a declarat că în 2015, urmează să fie asamblate alte 40 de troleibuze.

Totodată în transportul public din Chișinău urmează să fie implementat sistemul de plată electronic.
Potrivit lui Dorin Chirtoacă, din 2010 până în 2015 numărul total de troleibuze noi care vor circula pe străzile din Chișinău va fi de 190. Prețul de 149 de mii de euro pentru un singur troleibuz este cel mai mic în regiune, potrivit liberalului.

”Asamblarea va continua, iar în paralel va fi implementată strategia transportului public elaborată de o companie europeană, implementat sistem de plată electronic. Nu vrem să facem promisiuni populiste cu privire la orar de circulație 24 din 24 de ore. În ceea ce privește autobuzele avem la îndemână trei soluții: fie parteneriat public privat, procurare de unități de transport după exemplul cu troleibuzele, a treia soluție, lansarea unui proces de asamblare a autobuzelor după modelul troleibuzelor”, a declarat candidatul PL, la funcția de primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău