Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanta Agenției ONU pentru Refugiați în Republica Moldova

  • 30 Martie 12:36
Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanta Agenției ONU pentru Refugiați în Republica Moldova

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu reprezentanta Agenției Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) în Republica Moldova, Francesca Bonelli. Oficiala își încheie misiunea în țara noastră, după doi ani de activitate.

Șeful Executivului a apreciat contribuția agenției ONU la dezvoltarea unor mecanisme eficiente pentru gestionarea crizei refugiaților, protecția și sprijinul oferit persoanelor care au fugit din calea războiului din Ucraina.

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, și în prezent autoritățile rămân concentrate pe continuarea programelor umanitare, facilitarea angajării refugiaților în câmpul muncii și susținerea integrării copiilor refugiați în sistemul educațional.

La rândul său, Francesca Bonelli a subliniat că Republica Moldova a devenit un exemplu la nivel internațional prin solidaritatea pe care au demonstrat-o autoritățile și cetățenii, iar UNHCR va oferi și în continuare sprijinul necesar pentru a transforma prezența celor peste 128 de mii de refugiați într-o oportunitate de dezvoltare pentru țara noastră.

UNHCR și-a extins semnificativ operațiunile în țară la sfârșitul lunii februarie 2022, în urma sosirii refugiaților din Ucraina și a colaborat cu Executivul în conducerea comună a răspunsului umanitar interinstituțional, aliniat cu Planul de Răspuns Regional (RRP).

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău