Dorin Recean pleacă mâine, 20 aprilie, în vizită la Bruxelles

  • 19 Aprilie 2023 12:40
Dorin Recean pleacă mâine, 20 aprilie, în vizită la Bruxelles

Premierul Dorin Recean întreprinde începând de mâine o vizită oficială la Bruxelles, transmite Radio Chișinău.

Dorin Recean va avea întrevederi cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, vicepreședintele Comisiei Europene, Joseph Borrell, comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, precum și comisarul pentru Justiție, Didier Reynders.

Prim-ministrul va aborda mai multe subiecte ce țin de prioritățile Guvernului Republicii Moldova, precum: asigurarea păcii și stabilității în regiune și în țară, îmbunătățirea bunăstării populației, agenda de reforme inclusiv în domeniul de justiție, fortificarea economică, inclusiv în domeniile energetic și comercial, precum și se va discuta despre colaborarea mai strânsă cu UE în domeniul politicii externe și de securitate. Premierul va fi însoțit la Bruxelles de Ministerul de Externe   Nicu Popescu.

Vizita la Bruxelles este ce-a de-a doua vizită pe care o desfășoară prim-ministrul Dorin Recean în străinătate, după prima sa vizită desfășurată la București în luna martie.

Dorin Recean va fi însoțit de vicepremierul Nicu Popescu. Este cea de-a doua vizită pe care o desfășoară prim-ministrul în străinătate, după prima sa vizită desfășurată la București, în luna martie. Este clară și direcția țării noastre: București-Bruxelles-Chișinău. E o axă strategică pentru dialogul și dimensiunea multilaterală a țării noastre”, a menționat Daniel Vodă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,66 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău