Dorin Recean, nemulțumit de întârzierea executării lucrărilor de construcție a nodului rutier de la Bălți: „Avem un exemplu clasic de la noi despre cum planificăm prost, implementăm prost, finanțăm prost”

  • 07 August 2023 12:26
Dorin Recean, nemulțumit de întârzierea executării lucrărilor de construcție a nodului rutier de la Bălți: „Avem un exemplu clasic de la noi despre cum planificăm prost, implementăm prost, finanțăm prost”

Premierul Dorin Recean a inspectat mersul lucrărilor de construcție a nodului rutier din preajma orașului Bălți, unul din cele mai importante obiecte de infrastructură din nordul țării. Șeful Executivului s-a arătat nemulțumit de faptul că durata execuției lucrărilor, care trebuia să fie de 18 luni, s-a întins pe ani de zile și a dat instrucțiuni ca nodul rutier să fie complet deschis pentru circulație până în luna octombrie 2023.

Dorin Recean a scris pe o rețea de socializare că a discutat cu șeful de șantier problemele legate de durata execuțiilor și a menționat că responsabilii din cadrul Guvernului împreună cu echipa de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) se vor asigura că, în câteva luni, nodul rutier va fi complet deschis circulației.

„Avem un exemplu clasic de la noi cum planificăm prost, implementăm prost, finanțăm prost și iată lucrările care trebuie să fie executate în 18 luni durează ani de zile. Am analizat problema cu șeful de șantier și până în luna octombrie aceste lucrări trebuie să fie finalizate și asta se va întâmpla”, a spus șeful de la Guvern. 

 

Nodul rutier de la ieșirea din orașul Bălți (frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina, kilometrul 133,71), unul din cele mai importante obiecte de infrastructură din nordul țării, este reconstruit de la zero pe o lungime de aproximativ trei kilometri. 

Potrivit Moldstreet, contractul pentru efectuarea lucrărilor a fost semnat în iunie 2019, adică aproape patru ani în urmă, iar „Poduri-Prim” SRL are ca acționari pe Veaceslav Țerna – 60% și Natalia Rostovskaya – 40%, în asociere cu firmele Rutador și Ecotehlider.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău