Dorin Recean la Forumul Reformarea Justiției: Problema e în minoritatea coruptă din sistem

  • 19 Septembrie 2023 12:59
Dorin Recean la Forumul Reformarea Justiției: Problema e în minoritatea coruptă din sistem

Criminalii se plimbă liberi în stradă, iar cei care au comis ceva minor imediat sunt arestați și băgați în închisoare. Problema este în minoritatea coruptă din sistemul justiției, a declarat premierul Dorin Recean la Forumul Reformarea Justiției și Combaterea Corupției, organizat Centrul de Resurse Juridice din Moldova. Potrivit premierului, guvernarea oferă absolut toate instrumentele necesare ca sistemul să fie reformat, însă este necesar ca persoanele integre din sistem să facă un pas înainte, iar reforma să fie realizată de procurori și judecători, transmite IPN.

Dorin Recean a menționat că în cadrul vizitelor sale din localitățile din țară trei cetățeni din cinci reclamă nedreptate în justiție, plângându-se pe polițiști, procurori, judecători etc. În opinia sa, problema este în „minoritatea coruptă din sistemul justiției și este timpul să ne trezim și să facem această schimbare”.

O mămicuță nu înțelegea ce înseamnă circumstanțe atenuante pentru un șofer beat care a comis accident și copilul ei a decedat. Cetățenii cer justiție de la Guvern, de la prim-ministru, de la ministra justiției, pentru că minoritatea coruptă din sistem nu-i ascultă. Aceasta este problema noastră fundamentală”, a spus premierul.

Trebuie să creăm un stat de drept, trebuie să ne asigurăm că oferim instrumentele necesare procurorilor și judecătorilor să se auto curețe. Nu Guvernul trebuie să facă dreptate. Justiția trebuie să facă dreptate. Chemarea mea este să revenim la normalitate. Guvernul și guvernarea oferă absolut toate instrumentele necesare ca sistemul să fie reformat. Oamenii onești, integri din sistem trebuie să facă un pas înainte și această reformă să fie făcută de procurori și de judecători”, a mai spus Dorin Recean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău