Dorin Recean, la Forumul organizat de publicația The Economist: „Nu este o chestiune de dacă, ci de când Rep. Moldova va fi parte a UE”

  • 02 Iulie 10:51
Dorin Recean, la Forumul organizat de publicația The Economist: „Nu este o chestiune de dacă, ci de când Rep. Moldova va fi parte a UE”

Premierul Dorin Recean, care se află într-o vizită de lucru în Grecia, a susținut în această dimineață un discurs la Forumul anual pe teme de actualitate organizat de publicația „The Economist”. El a vorbit despre integrarea Rep. Moldova în Uniunea Europeană, precum și despre ingerințele în activitățile statului venite din partea Rusiei, pe fundalul războiului din Ucraina., transmite Radio Chișinău.

Premierul Dorin Recean a evidențiat în discursul său faptul că R.Moldova, Ucraina și statele din Balcanii de Vest sunt parte a familiei europene, iar problema integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană este doar o chestiune de timp. „Extinderea Uniunii Europene în Europa de Est și Balcanii de Vest este o investiție în pace și securitate pentru noi, dar și pentru viitoarele generații”, a menționat Dorin Recean.

Oficialul a mai spus că recentul scrutin electoral european a adus optimism și a constituit o repetiție pentru cetățenii din Republica Moldova care vor participa la referendumul din toamna acestui an. Dorin Recean.

„La aceste alegeri europene, aproape 50 de mii de cetățeni din Rep. Moldova care dețin cetățenia europeană au particpat activ, prezentându-se la secțiile de vot deschise pe teritoriul țării și au votat cu majoritate covârșitoare partidele pro-europene. Asta a fost, de asemenea, o repetiție pentru ziua în care moldovenii vor avea un cuvânt de spus în privința viitorului Uniunii Europene, un viitor comun pentru continentul nostru și unitatea în Europa”, a spus Dorin Recean.

Premierul Dorin Recean a reiterat că Rep. Moldova reprezintă în continuare cel mai afectat stat de războiul de agresiune al Rusiei după Ucraina și că în continuare Chișinăul primește multă atenție nesolicitată din partea Kremlinului. Atacurile cibernetice și războiul informațional continuă să fie o amenințare pentru întregul continent european, a mai spus Dorin Recean.

„Atacurile cibernetice, războiul informațional și alte atacuri asupra democrației pot fi resimțite peste tot și au intenția de a submina democrațiile, și de a interveni în alegerile noastre suverane. Chiar și în aceste vremuri groanzice trebuie să găsim soluții de a reduce ciclul atacurilor hibride și distrugerii, în lupta pentru pace și unitate”, a declarat premierul Republicii Moldova.

Amintim că, premierul Dorin Recean se află, pe 1 și 2 iulie într-o vizită de lucru în Grecia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:1,03 m/s
Thu
21
Fri
21
Sat
23
Sun
24
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău