Dorin Recean, la Conferința internațională pentru prevenirea violenței față de femei și fete: „Este esențial ca drepturile tuturor cetățenilor să fie respectate”

  • 25 Octombrie 2023 14:30
Dorin Recean, la Conferința internațională pentru prevenirea violenței față de femei și fete: „Este esențial ca drepturile tuturor cetățenilor să fie respectate”

Este esențial pentru societatea noastră ca drepturile tuturor cetățenilor să fie respectate. Încă multe femei sunt abuzate, fie fizic, fie verbal. Acest lucru nu este acceptabil și nu poate fi justificat prin factori culturali, prin tradiții. Mesajul a fost transmis astăzi de premierul Dorin Recean, la conferința internațională pentru prevenirea și combaterea violenței față de femei și fete și a violenței domestice, organizată în perioada 25 - 26 octombrie de către Coaliția Națională „Viața fără violență”, pentru al treilea an consecutiv, transmite MOLDPRES.

Potrivit premierului, avem foarte mult de lucru ca și societate ca să schimbăm situația care se atestă la acest capitol, prin încurajarea femeilor și a comunității să contribuie la schimbarea mentalității și la schimbarea culturii, prin curriculum școlar, prin activitățile pe care le facem în comunitate. 

„Vreau să spun un mulțumesc femeilor asertive, care apără drepturile altor femei. La fel, încurajez și mulțumesc bărbaților care au grijă de drepturile femeilor, care previn violența. Instituțiile statului, la fel, trebuie să vegheze respectarea drepturilor femeilor și să intervină acolo unde există violență, violență asupra femeilor, violență asupra copiilor, violență în familie”, a afirmat oficialul.  

Șeful Executivului a adăugat că prin cooperare și angajament între bărbați și femei, putem construi o Moldovă în care drepturile femeilor sunt respectate și femeile sunt protejate de violență, iar instituțiile statului intervin ori de câte ori este necesar ca aceste drepturi să fie protejate.

Coaliția „Viața fără violență” este o rețea națională formată din 21 de organizații non-guvernamentale, dedicate prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor, copiilor și a violenței în familie.  

Scopul Conferinței internaționale este de a aduna împreună organizațiile de femei care cunosc poveștile și nevoile femeilor și copiilor care au trecut prin abuz, autoritățile responsabile de protejarea femeilor și pedepsirea agresorilor, instituțiile mass-media care au un rol esențial în procesul de educare și informare a publicului, donatorii care finanțează schimbări durabile în țară și întreaga comunitate care crede într-o societate unde egalitatea dintre femei și bărbați și respectarea drepturilor omului reprezintă o valoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău