Dorin Recean, în dialog cu președinta BERD: „Vreau să priviți R. Moldova nu doar ca pe o țară care are nevoie de asistență financiară, dar și ca pe o oportunitate de investiții”

  • 26 Iulie 2023 17:35
Dorin Recean, în dialog cu președinta BERD: „Vreau să priviți R. Moldova nu doar ca pe o țară care are nevoie de asistență financiară, dar și ca pe o oportunitate de investiții”

Implementarea proiectelor de infrastructură, consolidarea mediului de afaceri și creșterea eficienței energetice au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Odile Renaud-Basso, aflată într-o vizită la Chișinău.

Șeful Guvernului s-a referit la programele importante pentru cetățeni dezvoltate în țara noastră: drumuri construite, căi ferate modernizate, linii electrice consolidate.

În același timp, premierul Dorin Recean și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat în depășirea crizelor confruntate în ultimii ani, mai ales în sporirea rezilienței energetice, și a vorbit despre prioritățile Executivului, cu accent pe dezvoltarea economiei și încurajarea investițiilor. 

„Punem accent pe debirocratizarea proceselor, pe fortificarea capacităților instituțiilor statului, pe modernizarea localităților și pe sporirea securității energetice prin intensificarea trecerii la economia verde. De asemenea, depunem eforturi pentru a crea condiții prielnice dezvoltării mediului de afaceri prin lansarea programelor guvernamentale de susținere a antreprenorilor. Vreau să priviți Republica Moldova nu doar ca pe o țară care are nevoie de asistență financiară, dar și ca pe o oportunitate de investiții”, a subliniat prim-ministrul Dorin Recean. 

Președinta BERD a apreciat faptul că, în pofida tuturor provocărilor, Republica Moldova continuă să avanseze pe domeniile de importanță majoră, cum ar fi proiectele de infrastructură, crearea unui mediu prietenos antreprenorilor și digitalizarea serviciilor. Șefa BERD a reafirmat suportul instituției pe care o conduce în fortificarea bunei guvernanțe, creșterea transparenței decizionale și consolidarea sectorului energetic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău