Dorin Recean anunță că Guvernul va acorda câte 1 milion de lei familiilor lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, uciși în atacul armat de la Aeroport

  • 03 Iulie 2023 17:35
Dorin Recean anunță că Guvernul va acorda câte 1 milion de lei familiilor lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, uciși în atacul armat de la Aeroport

Familiile victimelor atacului armat de la Aeroportul Internațional Chișinău, Serghei Muntean și Igor Ciofu, vor primi câte un milion de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului. Anunțul a fost făcut luni, 3 iulie, de către prim-ministrul Dorin Recean.

„În semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, victime ale incidentului tragic care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău în data 30 iunie 2023, mâine, drapelele de stat vor fi coborâte în bernă.

Vom acorda familiilor victimelor câte 1 milion de lei - bani din fondul de rezervă al Guvernului, fondul de consum al Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău și conform legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis premierul într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. 

Serghei Muntean, polițist de frontieră și Igor Ciofu, angajat din securitatea aeroportuară, au murit în seara zilei de vineri, 30 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au fost împușcați de un cetățean al Republicii Tadjikistan. 

Atacatorul a deposedat polițistul de frontieră de arma din dotare și a deschis focul. Procuratura Generală a intentat un dosar penal pentru omor cu circumstanțe agravante.

În prezent, atacatorul se află în stare gravă, fiind sub supravegherea medicilor și a forțelor de ordine. Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, acesta nu figura în niciun sistem informațional de căutare internațională și nici ca membru al vreunei grupări teroriste.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău